Vliegen

Vliegen in huis

Vliegen in huis zijn er in alle soorten en maten en zorgen vaak voor zeer grote overlast. Voordat je vliegen gaat bestrijden, is het belangrijk dat je weet om welke soort het gaat. Elke vlieg vraagt namelijk om een andere bestrijdingsmethode. Zorg ervoor dat deze vliegen wegblijven door in ieder geval je ramen en deuren goed af te sluiten. Als dat niet werkt, schaf dan een hor aan of bel ons voor een professionele bestrijding.

Kleine kamervlieg

Veel mensen verwarren de huisvlieg met de kleine kamervlieg. De kleine kamervlieg is, zoals de naam al aangeeft, een stuk kleiner dan de huisvlieg. Vliegen kunnen grote overlast veroorzaken, zeker wanneer zij in grote zwermen vliegen. Andere vliegsoorten, zoals de malariamug, zijn zelfs levensgevaarlijk in sommige situaties.

Fruitvliegjes

De fruitvlieg, ook wel de bananenvlieg genoemd, is een van de meest bekende vliegen. De fruitvlieg heeft enkele chromosomen die erg groot zijn, waardoor deze vlieg vaak wordt gebruikt voor onderzoek. De fruitvlieg komt oorspronkelijk uit Afrika, maar kwam duizenden jaren geleden naar Azië en Europa. De fruitvlieg voedt zichzelf met gistend fruit, vandaar de naam van deze vlieg. Doordat de fruitvliegen sterk worden aangetrokken door fruit en alcohol worden ze gezien als een plaaginsect. Daarbuiten wordt deze vlieg ook aangetrokken door koffie en zuiveldranken.

Muggen

Net als vliegen vallen muggen ook onder de tweevleugeligen. Ze leven voornamelijk van nectar. Muggen hebben allemaal een kleine zuigsnuit. De meeste muggen zijn niet in staat om te bijten met deze snuit, behalve de steekmuggen. Voorbeelden van deze steekmuggen zijn malariamuggen en langpootmuggen die beiden voor veel overlast en ziektes zorgen. Als de mug rust, steken de achterpoten naar achter om trillingen van naderende vijanden direct waar te nemen. Vrouwtjesmuggen leggen graag eieren op een plek met stilstaand water. Dat, in combinatie met hitte, kan een muggenplaag veroorzaken.

Klustervliegen

Veel mensen hebben last van klustervliegen. Klustervliegen zijn kleine, donkergroene vliegen die je vooral tegenkomt in de herfst. Deze vliegen zitten dan in groten getale verstopt in gebouwen. Ondanks dat de klustervliegen overwinteren in gebouwen, leggen ze hun eitjes in de aarde. Klustervliegen worden massaal aangetrokken door licht. Ze staan er ook om bekend om feromoonstof achter te laten. Door dit te doen, vinden de klustervliegen gemakkelijk hun weg terug naar dezelfde plek voor overwintering. Klustervliegen staan er ook bekend om dat zij in grote zwermen vliegen. Deze grote zwermen veroorzaken vaak overlast. Neem contact met ons op om deze klustervliegen te bestrijden of lees deze tips tegen vliegen eens.

Vliegenoverlast buiten

Er zijn veel manieren om vliegenoverlast buitenshuis aan te pakken. Voorkomen is beter dan genezen, dus zorg ervoor dat er geen rondslingerende troep in je tuin ligt die vliegen aantrekt. Maai het gras ook tijdig, want vliegen houden van hoog gras. Ook stilstaand water trekt vliegen in hoge mate aan. Ook rottend fruit en composthopen hebben een grote aantrekkingskracht voor vliegen. Door dit allemaal te verwijderen, merk je dat je ineens een stuk minder last hebt van vliegen.